nieuws

CDA: horeca moet weg uit woonwijken

Restaurant

Als het aan de Alphense afdeling van het CDA ligt, moeten cafés en restaurants die in woonwijken net buiten het centrum liggen via een uitsterfbeleid verdwijnen. Op die manier moet de rust in de wijken terugkeren.

CDA: horeca moet weg uit woonwijken

Op plekken waar de horeca verdwijnt zouden woningen moeten komen, vindt het CDA. De partij komt nu met dit voorstel, omdat Alphen bezig is met een nieuw bestemmingsplan voor het centrum.

Het is het CDA een doorn in het oog dat buurtwinkels die failliet zijn gegaan, plaats hebben gemaakt voor horeca. Overdag zijn deze zaken dicht, ’s avonds zorgen ze voor overlast, aldus het CDA in het Algemeen Dagblad.

Als voorbeelden noemt het CDA onder andere een straat waar zich zes horecagelegenheden hebben gevestigd, waaronder een Griek, twee shoarmazaken en een avondwinkel waar volgens het CDA veel over geklaagd is.

In een andere straat mag onder meer een New York Pizza zo snel mogelijk verdwijnen, menen de Christen-democraten. Hier was vroeger een cadeauwinkel gevestigd. Twee Chinese restaurants zijn grensgevallen zegt CDA-woordvoerster Jacqueline Broer. Leidraad voor de partij is de overlast die een horecazaak veroorzaakt.

De coalitiepartners in Alphen zien vooralsnog weinig in het plan. VVD-fractievoorzitter Gebel pleit ervoor ‘iets’ in de buurt te houden. Bovendien, zegt hij net als PvdA-fractievoorzitter Roest, dat de horecazaken zich gewoon aan de regels moeten houden. ‘Doen ze dat niet, dan moeten ze worden gesloten.’

Reageer op dit artikel