nieuws

CDA’er: ‘Eerherstel voor ganzenlever

Restaurant

CDA-Kamerlid Ger Koopmans stelt dat het maken van foie gras niet wreder is dan de werkwijze van de Nederlandse veehouderij. Koopmans zegt zich te beraden op een motie om ganzenlever weer op het menu te krijgen in het Tweede Kamer restaurant.

CDA’er: ‘Eerherstel voor ganzenlever

Koopmans zegt dit in een interview in het Algemeen Dagblad. Hij vond dat iedereen in Den Haag elkaar napraat over foie gras en wilde het met eigen ogen zien. Koopmans bezocht onlangs drie fokkerijen in Frankrijk.

‘Ik weet nu dat het op een verantwoorde manier wordt gemaakt. Het is echt niet wreder dan onze veehouderij en zeker niet dan al die mensen die thuis hun hondje te dik laten worden’, aldus Koopmans.

Koopmans vervolgt: ‘Ik ben er geen voorstander van om het Tweede Kamermenu met moties te veranderen en ik geloof dat mijn fractie destijds voor die motie was. Maar, inderdaad, ik zal mij beraden op een motie Koopmans voor eerherstel van de foie gras’.

Reageer op dit artikel