nieuws

Cees Helder coach nieuw Wereldmuseum

Restaurant

Voormalige driesterrenkok Cees Helder heeft zich als culinair coach aan het restaurant van het Wereldmuseum verbonden. Vanaf juni plaatst hij zijn kwaliteitsstempel op het nieuwe en unieke museumconcept, waarin eten een verrassende rol speelt.

Cees Helder coach nieuw Wereldmuseum

Dat laat het Wereldmuseum weten. Het vernieuwde Wereldmuseum opent medio november na een uitgebreide renovatie en verbouwing. Met het nieuwe concept biedt het museum de bezoeker een scala aan mogelijkheden om kennis te maken met verschillende culturen.

Naast expositieruimtes met spraakmakende wisseltentoonstellingen en een prachtige gratis toegankelijke vaste opstelling, biedt het museum een theater, reisbureau, museumwinkel en heeft het een balzaal, salon, museumcafé en een restaurant. In al deze museumfacetten staat het thema van de wisseltentoonstelling centraal.

Missie

De gerechten in het restaurant worden bereid met topproducten en staan in het teken van het tentoonstellingsthema waardoor de kaart regelmatig wordt vernieuwd. Het restaurant en de thematentoonstelling zijn zes dagen per week van 11.00 tot 23.00 uur geopend.

Het restaurant moet bijdragen aan de missie van het museum. In het restaurant kunnen bezoekers kennismaken met de smaken en geuren van diverse culturen. De winst van het restaurant worden ingezet voor de realisatie van de tentoonstellingen.

Uiteenlopende thema’s

Cees Helder zal het museum adviseren over de keuze van producten en meewerken aan de ontwikkeling van gerechten geïnspireerd op uiteenlopende thema’s. Ook zal zijn kennis ingezet worden om de logistiek voor zowel het restaurant (100 couverts) als de balzaal (300 couverts), die te huur is voor zakelijke en particuliere partijen, zo optimaal mogelijk te organiseren.

Reageer op dit artikel