nieuws

Champagnebouwer stelt recordpoging uit

Restaurant

Eén van de twee pogingen met een toren van champagneglazen het Guiness Book of Rcords te halen wordt uitgesteld. Volgende maand zouden in Nederland twee recordpogingen zijn in negen dagen.

Champagnebouwer stelt recordpoging uit

Eventinvest, dat met oud-recordhouder Jeroen van Craaikamp een groot spektakel op wilde zetten rond het afmaken van de toren, heeft nu gezegd hun poging uit te stellen tot april volgend jaar.

Eventinvest had hun poging gepland op 21 september, slechts 9 dagen na een andere poging in Goes. Beide evenementen waren georganiseerd zonder van elkaars bestaan op de hoogte te zijn.

In Goes, waar de huidige recordhouder Luuk Broos voor de feestelijke heropening van de Zeelandhallen zijn eigen record zal proberen te breken, zijn ze blij met het uitstel. ‘Natuurlijk mag iedereen een poging wagen’, zegt Mirjam Reijnierse van de Zeelandhallen, ‘maar eerlijk gezegd waren we blij verrast met het telefoontje van Eventinvest.’

‘We willen de competitie wel leuk houden’, zegt Jeroen van de Ven van Eventinvest. Hij zegt dat hij pas twee weken geleden hoorde over de poging in Goes.

Het galadiner van Eventinvest, waar al tafels voor verkocht waren, gaat gewoon door, laat hij weten, maar dan wel tijdens de nieuwe recordpoging in april.

In Goes hopen ze dat Zeelands Commissaris van de Koningin Karla Peijs het laatste glas op hun toren wil zitten, zij zal in ieder geval de opening van de evenementenlocatie doen.

Ook Eventinvest zal ondanks de uitgestelde recordpoging binnenkort in het nieuws komen, als hun bouwmeester Jeroen van Craaikamp op 2 september in het tv-programma Live&Cooking een minitoren van 160 glazen bouwt.

Zie ook:

Reageer op dit artikel