nieuws

Chef-kok Boerma hekelt brief over tweede ster

Restaurant

Jacob Jan Boerma van toprestaurant De Leest in Vaassen is in conflict geraakt met de uitgever van zijn nieuwe kookboek De Keuken van De Leest. Boerma is kwaad, omdat de uitgever van zijn boek in een mailing meldt dat De Leest binnenkort een tweede Michelinster krijgt. Boerma voelt zich misbruikt.

Chef-kok Boerma hekelt brief over tweede ster

‘Ik krijg van collega-koks allerlei reacties over een tweede Michelinster. Ik weet echt helemaal van niets en sta voor gek. In een mailing van mijn uitgever wordt gesuggereerd dat De Leest een tweede Michelinster krijgt. Ik voel me misbruikt en heb de uitgever gesommeerd een rectificatie te sturen’, aldus Boerma.

Voorspelling
Jacob Jan Boerma is vooral gepikeerd over de tweede zin in de mailing van uitgever Agora. Die luidt: ‘Het zal u niet ontgaan zijn dat Boerma dit najaar zijn tweede ster zal ontvangen’. Agora laat in een e-mail aan Boerma weten zich te baseren op een voorspelling van culinair journalist Will Jansen. Jansen denkt dat De Leest een tweede Michelinster krijgt. Michelin maakt eind november de stermutaties bekend.

Rectificatie
De talentvolle Gelderse kok eist nu een rectificatie van de uitgever. In een e-mail laat het bedrijf weten het een en ander te zullen rectificeren. Boerma laat verder weten het boek via zijn website aan te bieden voor 42,50 euro, inclusief verzendkosten. Daarmee zit hij onder de prijs van de uitgever, aldus Boerma.

Zie ook:
Elf nieuwe Michelinsterren verwacht

Reageer op dit artikel