nieuws

Chef-kok Eric van Veluwen gaat thuis koken

Restaurant

Eric van Veluwen de chef die bekend staat als dé bio-kok van Nederland gaat koken bij de mensen thuis. Hij doet dit om biologische producten te promoten. Vijfentwintig mensen die tien biologische producten kopen, maken kans op een compleet diner aan huis, gemaakt door Van Veluwen.

Chef-kok Eric van Veluwen gaat thuis koken

Deze kookactie is op touw gezet om het nieuwe Europese Bio-keurmerk te promoten. Dit keurmerk voor biologische voeding wordt in heel Europa ingevoerd en vervangt op den duur allerlei nationale keurmerken, zoals ook het Nederlandse EKO-keurmerk.

Vier gangendiner

Van Veluwen: ‘Ik doe de boodschappen en bereid daarmee in de keuken van de winnaars een fantastisch diner. Vier gangen, met amuses, bijpassende wijnen en sapjes naar keuze. Tussendoor vertel ik de gasten wat er allemaal op tafel komt, waar de ingrediënten vandaan komen en waarom ik zo graag met biologische kwaliteitsproducten werk.’

Voor glazen, borden én de vuile vaat wordt gezorgd. Er mogen tien personen aanschuiven. De actie duurt tot half november 2011.

Van Veluwen runt sinds mei van dit jaar De Keuken van Hackfort in Vorden. Eerder werkte hij bij Landgoed Rherderoord in De Steeg en bij De Woeste Hoeve. Daar maakte hij naam als voorvechter van biologische en regionale producten.

Reageer op dit artikel