nieuws

Chef-kok haalt uit naar Wall Street

Restaurant

De vooraanstaande New Yorkse chef-kok en restauranthouder Mario Batali heeft deze week Wall Street geschokt. Batali vergeleek bankiers in Wall Street, onder wie veel klanten in zijn restaurants Del Posto en Babbo, met de wrede dictators Stalin en Hitler.

Chef-kok haalt uit naar Wall Street

De donderdageditie van de The New York Times meldde dat bankiers nu minder gaan eten bij Batali. ‘Hij verdient miljoenen dollars met zijn restaurants en eet uit de ruif van Wall Street’, aldus een boze bankier en ex-klant van Batali.

Een investeringsmaatschappij zou volgens sociale media personeel hebben laten weten dat bonnetjes van Batali’s restaurants niet meer gedeclareerd kunnen worden.

Batali schokte het financiële hart van de stad tijdens interviews voor het weekblad Time. Dat had toonaangevende figuren gevraagd te discussiëren wie er dit jaar Persoon van het Jaar van het jaar moet worden. Batali beval culinair recensent Michael Pollan aan en begon een tirade tegen ‘de bankenindustrie’

‘De manier waarop bankiers de verdeling van geld hebben aangepakt en het meeste zelf hebben ingepikt is net zo ‘goed’ als Stalin of Hitler’, de slechteriken die Time man van het jaar maakte in respectievelijk 1942 en 1938.

Reageer op dit artikel