nieuws

Chef-kok Hilton Rotterdam kookt Hollandse pot in Seoul

Restaurant

Chef-kok Marco Groote van Hilton Rotterdam heeft op uitnodiging van het Grand Hilton Seoul twee weken lang gerechten uit de Nederlandse keuken bereid tijdens het ‘Dutch Food Festival’ in Seoul.

Chef-kok Hilton Rotterdam kookt Hollandse pot in Seoul

Het festival werd geopend door de Nederlandse Ambassadeur ter plaatse, Hans Heinsbroek samen met de General Manager van het Grand Hilton, Bernhard Brender. Tijdens de opening serveerde Marco Groote ‘langzaam gegaard rundvlees’; ‘k maakte me een beetje zorgen om het hoofdgerecht, langzaam gegaard rundvlees, aangezien ik in Seoul niet aan sucadevlees kon komen. Toen één van de gasten zei dat het beter was dan dat van haar moeder wist ik dat het goed was.’

Gedurende de twee weken konden de gasten genieten van een keur aan Nederlandse specialiteiten waaronder zuurkool, peen en uien, rookworst, bitterballen, garnalenkroketjes, huzarensalade, gerookte vissoorten, hachee, gehaktballen en poffertjes.

Uiteraard deed Marco Groote ook kennis op van de Koreaanse keuken welke hij zeker in praktijk zal brengen in de keuken van Hilton Rotterdam.

Reageer op dit artikel