nieuws

Chef-kok Posthoorn naar Thailand

Restaurant

Chef-kok Rogier van Dam van het vorig jaar met een Michelin-ster bekroonde restaurant Posthoorn in Monnikendam gaat koken in Thailand.

Chef-kok Posthoorn naar Thailand

Op uitnodiging van Nederlandse expats in het Aziatische land gaat Van Dam een week lang als gastchef aan de slag in de keuken van het Hua Hin Marriott Resort & Spa gelegen in de Golf van Thailand.

De Nederlanders raakten tijdens een diner bij Posthoorn enthousiast van Van Dams kookstijl, en nodigden hem uit om voor vooral Nederlandse gasten als gastchef op te treden.

Begin juli vertrekt Van Dam naar Thailand om op zich daar te voegen bij de keukenbrigade van het resort. Als Gastchef zal van Dam een aantal dagen meedraaien in de keuken en afsluiten met een uitgebreid zesgangen diner op het strand van Hua Hin.

Posthoorn-eigenaar Marc Boeljon werkt graag mee. ‘Ik ben er van overtuigd dat verdere ontwikkeling van onze chef een impuls krijgt door het zien, voelen, ruiken en proeven van andere ingrediënten, producten en gerechten.’

Van Dam en Boeljon zijn ervan overtuigd dat door samenwerking alle partijen sterker worden. Ze streven er dan ook naar om vaker binnen de grenzen van Nederland of in het buitenland chef-koks bij elkaar in de keuken te laten kijken.

Reageer op dit artikel