nieuws

Chef-kok Van Dreumel weg bij Parkheuvel**

Restaurant

Na twintig jaar samenwerking moet patron-cuisinier Erik van Loo van tweesterrenrestaurant Parkheuvel zijn chef de cuisine Willem-Pieter van Dreumel missen. Dreumel wil meer tijd voor zijn jonge kinderen en wordt executive chef van opleidingscentrum De Baak Seaside in Noordwijk.

Chef-kok Van Dreumel weg bij Parkheuvel**

Jeroen Granneman wordt de opvolger van Van Dreumel bij Parkheuvel. Hij moest op zoek naar een nieuwe betrekking omdat zijn huidige werkgever, restaurant Lambermons, de deuren sluit. Michel Lambermon gaat in Haarlem verder met alleen zijn brasserie.

Erik van Loo

Van Loo en Van Dreumel hebben twintig jaar met elkaar gewerkt waarvan 5 jaar bij Parkheuvel. Daarvoor stonden ze samen achter de kachel bij De Zwethheul en bij Hotel-Restaurant Savelberg.

Eerder in Misset Horeca spraken de chefs over hun samenwerking als waren ze broers. Erik van Loo: ‘Als ik in de spiegel kijk, dan zie ik mezelf en Willem-Pieter. We zijn vier handen op één buik.’

Willem-Pieter van Dreumel

‘Het was geen makkelijke beslissing. Ik houd ontzettend van koken op dit niveau maar ik maak nu een keuze voor mijn gezin. Mijn dochters zijn 5 en 7 jaar en ik zie ze veel te weinig. Ik woon in Sassenheim en rij elke dag dat rotstuk naar Rotterdam,’ zegt meesterkok Van Dreumel desgevraagd.

Erik van Loo vindt het ‘verschrikkelijk’ dat er een einde komt aan de samenwerking met Van Dreumel. ‘Maar natuurlijk respecteer ik zijn keuze.’ Van Loo is er van overtuigd dat met de komst van Granneman het niveau in de keuken gewaarborgd blijft. ‘Ik heb hem bij de Zwethheul zelf opgeleid. Zijn kwaliteiten zijn op niveau. Daarnaast sta ik natuurlijk zelf ook nog gewoon in keuken.’

De Baak Seaside in Noordwijk waar Van Dreumel executive chef wordt, is een opleidingscentrum van VNO-NCW. Er zijn hotefaciliteiten en een restaurant.

Reageer op dit artikel