nieuws

Chef-kok van Savarin bloeit bij stapsgewijze groei

Restaurant

Chef-kok Erik Sluis van toprestaurant Savarin in Rijswijk zegt blij te zijn dat de zaak de laatste jaren stapsgewijs is gegroeid. ‘Als ik twaalf jaar geleden in zo’n groot bedrijf was gekomen, had ik het nooit getrokken’.

Chef-kok van Savarin bloeit bij stapsgewijze groei

De 35-jarige Sluis vertelt over zijn lange Savarijn-loopbaan (bijna dertien jaar) in Le Savarein Nouveau, een speciale krant ter gelegenheid van de feestelijke opening van het vernieuwde bedrijf.

‘In het begin trok ik alles naar me toe. Maar dan word je gek. Nu doe ik alleen nog à la carte. Voor alle andere dingen doe ik wel de bestellingen, ik geef de logistiek aan en ben ik echt de organisator’, aldus Sluis.

Stress
Sluis maakte de complete ontwikkeling van Savarin van klein restaurant tot groot horecabedrijf mee. ‘Dat was voor mij een belangrijk leerproces. Ook al was de keukenbrigade groter, dat eerste jaar heb ik het echt heel erg druk gehad. Maar naarmate de tijd verstrijkt, wordt het gemakkelijker. Je schiet niet meer in de stress, je regelt het gewoon. Als ik twaalf jaar geleden in zo’n groot bedrijf was gekomen, had ik het nooit getrokken.’

Geen zorgen
Sluis stelt verder vast geen eigen restaurant te willen hebben. ‘Veel restaurants hebben een moeilijke tijd achter de rug, maar ik heb me hier nooit ergens zorgen over hoeven maken. En dat is heel prettig, want dat is precies de reden waarom ik nooit een eigen bedrijf wil. Koken is helemaal mijn ding, maar al die andere besognes daar zit ik niet op te wachten. Laat mij maar lekker in de pannen roeren.’

Reageer op dit artikel