nieuws

Chefkok Le Garage vertrekt

Restaurant

De 35-jarige chefkok Lex Kok van restaurant Le Garage in Amsterdam gaat weg bij het restaurant van Joop Braakhekke. Na negen jaar in dienst vindt hij het tijd voor wat anders.

Chefkok Le Garage vertrekt

‘Er is geen ruzie, ik vind het alleen mooi geweest en Joop begrijpt dat’, aldus Kok in De Telegraaf. Voor Kok, die nog twee broers heeft die kok zijn, is nog geen opvolger.

De chef wil zich in New York oriënteren om de kookstijl die hij bij Le Garage heeft ontwikkeld verder gestalte te geven. ‘Het zou een droom zijn om bij een chef als Jean-Georges Vongerichten terecht te kunnen en nieuwe trends te leren kennen.’

Trouwe gasten als Bastiaan Ragas en Leco van Zadelhoff en de zogeheten Herenclub van onder anderen Marcel van Dam, Harry Mulish en Hans van Mierlo zullen zijn beroemde pizzatonijn en zijn zacht gegaarde kabeljauw missen.

Reageer op dit artikel