nieuws

Chefs Irish Beef Club viert St. Patricks Day

Restaurant

Wat voor ons Koninginnedag en Carnaval zijn, is St. Patricks Day voor de Ieren. Ook in Nederland wordt de naamdag van Patrick, beschermheilige van Ierland, gevierd. De Chefs Irish Beef Club zette voor de gelegenheid Ierse mutsen op.

Chefs Irish Beef Club viert St. Patricks Day

Ierland kleurt groen op 17 maart. Overal zijn parades, kermissen, vuurwerk, knalgroene uitdossingen, de nodige hoeveelheden Irish stout en voor de gelegenheid zelfs groen bier.

In Nederland pakken vooral Ierse pubs uit, maar ook de Chefs Irish Beef Club waagt zich eraan. De chefs vierden het feest in het Amsterdamse Amstel hotel, waar een aantal zelfs een originele St Patrick’s top hat opzette, en zich even ‘Irish for a day’ waanden. Op de foto vlnr: Roger Rassin, Jan-Willem Teunis, de Ierse minister voor toerisme Martin Mansergh, Erik van Loo en Erik de Boer.

In het Amstel was er vooral aandacht voor Ierse dranken; stout bier, whisky en crème likeur. De Ierse drankenexpert Ronan Gillespie verzorgde proeverij. De dranken hebben met elkaar gemeen dat de belangrijkste ingrediënten gerst en water zijn. In de meest pure vorm wordt gerst met water vermengd en na fermentatie ontstaat bier. Wordt dit vervolgens verder gedestilleerd en gerijpt dan wordt het whiskey. Na toevoeging van melk ontstaat de crème likeur.

Reageer op dit artikel