nieuws

Chinees restaurant erft 14 miljoen

Restaurant

In Engeland heeft de familie van een overleden 89-jarige vrouw een rechtszaak aangespannen tegen een Chinees restaurant. Omdat niet zij, maar de restauranteigenaren de erfenis van bijna 14 miljoen euro krijgen.

Chinees restaurant erft 14 miljoen

Golda ‘Goldie’ Bechal overleed in januari 2004. Ze was compleet dement toen ze haar testament liet opmaken, zegt een van de familieleden in de Britse krant Telegraph.

Vijf neven en nichten vragen de rechter het testament ongeldig te maken. Dan zouden zij aanspraak kunnen maken op de nalatenschap, een fors bedrag aan vastgoed, meldt De Telegraaf.

Vriendschap

Kim Sing Man en zijn vrouw Bee Lian Man Man, die het Chinese familierestaurant runnen, zeggen daarentegen dat ze een lange en goede vriendschap hadden met de rijke bejaarde.

Het restaurant ging in 1992 nog failliet, twee jaar voor het testament werd veranderd. De Chinese familie zegt hierbij niet betrokken te zijn geweest. ‘Mevrouw Bechal heeft ook nooit met ons gesproken over haar testament’, aldus Man. De bejaarde dame hield vooral van de prei en bonen die Man voor haar inkocht.

Bemoeienis

In de rechtzaal werden foto’s vanaf 1969 gebruikt, als bewijs dat Bechal en de Chinese familie elkaar goed kenden. In het restaurant, met kerst en op vakanties in Jeruzalem en Cannes, op uitnodiging van Bechal.

Ook was er bewijs dat de relatie met haar echte familie steeds meer verslechterde en dat ze geen bemoeienis van hen meer wenste. Haar echtgenoot overleed in 1971 en haar zoon in 1974, op 28-jarige leeftijd.

De rechtbank heeft nog geen uitspraak gedaan.

Reageer op dit artikel