nieuws

‘Chinese restaurants serveren katten

Restaurant

Chinese restaurants in de Amsterdamse Nieuwmarktbuurt hebben kattenvlees op het menu staan. Dat is althans het gerucht dat de ronde doet na de mysterieuze verdwijning van een aantal huisdieren.

‘Chinese restaurants serveren katten

Zeker veertien poezen zijn niet meer thuis gekomen en dat is volgens de buurt geen toeval, schrijft dagblad De Pers.

Voor de camera’s van de Amsterdamse zender AT5 beklagen enkele buurtbewoners zich over de verdwijning van hun geliefde huisdieren. Eén van de katteneigenaren meent dat haar kat ontvoerd is door een Chinese man die haar op straat aansprak.

De eigenaar van Chinese restaurant Nam Kee aan de Zeedijk doet het verhaal af als pertinente onzin. Ook de Dierenbescherming denkt niet dat de geruchten op waarheid berusten. Er zouden dit jaar zelfs minder katten verdwijnen dan voorheen.

Reageer op dit artikel