nieuws

Claudia Pronk verlaat Hotel Des Indes

Restaurant

General manager Claudia Pronk gaat weg bij Hotel Des Indes in Den Haag. Pronk gaat naar Mauritius waar ze een nieuw, luxueus hotel van Starwood gaat opzetten. Het vertrek van Pronk is bevestigd door Starwood.

Claudia Pronk verlaat Hotel Des Indes

Pronk verlaat Des Indes half januari. Starwood maakt inmiddels werk van de opvolging van Pronk en hoopt zo snel mogelijk een nieuwe general manager te presenteren.

Het vertrek van Pronk staat volledig los van de recente overname van Des Indes voor Pehac, meldt woordvoerster Zsuzsika Belovics van Starwood. ‘Dit is een unieke kans voor Claudia. Ze gaat een Luxury Collection, een van de brands van Starwood, opzetten op Mauritius. Daar wordt ze general manager.’

Pronk verlaat Des Indes met pijn in het hart. Ze leidde het Haagse tophotel door een grootscheepse verbouwing en was een kleine vijf jaar general manager van het hotel. Op Mauritius gaat ze The Grand Mauritian Resort & Spa leiden. Dit luxe resort opent 1 juli 2008 de deuren.

In een toelichting laat Pronk weten het enerzijds heel erg te vinden om Nederland te verlaten en anderzijds het geweldig te vinden een nieuwe uitdaging aan te gaan. ‘Het is een prachtig eiland, een soort van bounty eiland. Het is vijf maal zo groot als Curaçao en er is veel concurrentie op hoog niveau’, aldus Pronk.

Pronk verlaat Des Indes op 15 januari 2008, dat is op de dag precies vijf jaar na haar aanstelling. Begin december heeft ze de handtekening gezet onder het contract. Een paar maanden daarvoor zijn de eerste contacten gelegd met het nieuwe hotel en het management van Starwood.

Zie ook

Reageer op dit artikel