nieuws

Co Simmers nieuwe chef-kok Mookerheide

Restaurant

Co Simmers is de nieuwe chef-kok van Landgoed, Jachtslot de Mookerheide in Molenhoek onder de rook van Nijmegen. De 59-jarige Simmers vervangt de vertrokken Wim van Laarhoven.

Co Simmers nieuwe chef-kok Mookerheide

Simmers runde tot halverwege dit jaar restaurant Simmers & Co in Goes. Daar trok hij begin juli de stekker uit vanwege financiële problemen.

Bij De Mookerheide krijgt Simmers de leiding over restaurant Baron van Luden en Brasserie du Bois. Simmers zelf runt de keuken, zijn vrouw Marianne werkt als gastvrouw op de Mookerheide.

‘De ambitie is om met de Mookerheide terug te keren in de topgastronomie. Een plaats in de Top-100 van Lekker is ons streven. En een Michelinster? Ach, dat weet je nooit. Wel weet ik dat ik op dat niveau heb gekookt’, aldus Simmers.

Simmers wil zijn eigen culinaire koers stapje voor stapje vorm gaan geven bij Landgoed, Jachtslot de Mookerheide. ‘Op dit moment bestaat de kaart voor zo’n 30 procent uit nieuwe gerechten. De rest is nog van de oude kaart. Dat percentage willen we langzaam gaan aanpassen. Vanaf 1 januari willen we het “product Co” steviger naar buiten brengen.’

Simmers kreeg de afgelopen tijd meerdere aanbiedingen maar koos uiteindelijk voor de Mookerheide. ‘Eigenaar Hennie van Hout ken ik al twaalf jaar. Zijn toekomstvisie is goed en daar wil ik een steentje aan bijdragen. Ik heb zeker zeven aanbiedingen gehad, veelal uit de Randstad’.

Simmers: ‘De Noordzee naar het oosten brengen is geen optie, maar de culinaire creativiteit van Zeeland in het oosten laten landen is voor ons een grote uitdaging waar we veel zin in hebben’.

Vrijdag in Misset Horeca meer over Co Simmers.

Reageer op dit artikel