nieuws

Collega’s tippen Beluga als favoriet voor derde ster

Restaurant

Restaurant Beluga in Maastricht is favoriet voor een derde Michelin-ster. Dat blijkt uit een enquête van Kokswereld.nl. De ondervraagde horecaprofessionals vinden verder de toename van restaurantgidsen een slechte zaak.

Collega’s tippen Beluga als favoriet voor derde ster

Kokswereld.nl hield een enquête onder 5000 leden van deze site voor horecaprofessionals. 70 procent van de ondervraagden verwacht dat Nederland in november bij het verschijnen van de nieuwe Michelin-gids een of meerdere nieuwe driesterrenrestaurant krijgt. De meerderheid wees het restaurant van chef-kok Hans van Wolde en maître/gastvrouw Daniëlle de Boer aan als favoriet om een derde Michelin-ster in de wacht te slepen. Naast Beluga werden De Leest in Vaassen en Interscaldes in Kruiningen getipt.

Uit de enquête kwam verder naar voren dat de overgrote meerderheid van de ondervraagde chefs (83 procent) de toename van het aantal restaurantgidsen een slechte zaak vinden. Vooral de kwaliteit van de internetrestaurantgidsen beschouwen 51 procent van de deelnemers aan de enquête als onvoldoende. De beoordelingscriteria van de verschillende gidsen onduidelijk, meer openheid hierover is wenselijk. Bij de on line gidsen is de mogelijkheid om anoniem recensies op sites te plaatsen een veelgenoemd minpunt. Dat zou leiden tot sluikreclame en het zwart maken van concurrenten.

Voor de meerderheid van de ondervraagde chefs (51 procent) is de Michelin-gids de beste van de papieren gidsen. On line is Dinnersite met 24 procent van de stemmen de winnaar.

Reageer op dit artikel