nieuws

Collega’s zetten Sergio Herman weer op één

Restaurant

Uit de koksenquête van het opinieweekblad Elsevier is wederom Sergio Herman van Oud Sluis als beste kok van Nederland naar voren gekomen.

Collega’s zetten Sergio Herman weer op één

Het is voor de vijfde achtereenvolgende keer dat Herman de eerste plek krijgt toebedeeld door collega’s. Het weekblad hield haar jaarlijkse enquête onder 118 chefs. De top 20 van beste koks van Nederland werd op vrijdag 23 november gepubliceerd in de bijlage Elsevier Thema Feestmaand. Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) bezet plek twee en Hans van Wolde (Beluga, Maastricht) is nummer drie.

Opvallend in de top 20 van Elsevier zijn twee nieuwe binnenkomers: Margo Reuten van Da Vinci in Maasbracht keert na een jaar afwezigheid terug in het lijstje op plaats 9. Daarnaast maken Francois Geurds van Ivy in Rotterdam (nummer 11) en Gert Blom van Amarone in Rotterdam (nummer 20) hun entree in de lijst.

Naast de 20 uitverkoren chefs is er in Elsevier een lijst opgenomen van circa 30 eervolle vermeldingen. Daarbij staan niet alleen chefs met een restaurant maar ook Cees Helder, Pascal Jalhaij en Robert Kranenborg.

Reageer op dit artikel