nieuws

Compleet nieuw bestuur voor JRE

Restaurant

Patrick van Zuiden, eigenaar van restaurant Savarin in Rijswijk én huidige penningmeester van JRE, neemt op 17 maart tijdens de JRE Culifair de voorzittershamer over van Eugène van Angelbeek. Het hele bestuur wordt vernieuwd.

Compleet nieuw bestuur voor JRE

Peter Gast van ’t Schulten Hues in Zutphen wordt de nieuwe penningmeester, Marc Smeets (Lepels in Schiedam) wordt de nieuwe secretaris. Van Angelbeek wordt vice-voorzitter, Gaylord de Winter (Apicius in Castricum) en Cees van Beurden (Ons Kabinet in Vught) worden algemeen bestuurslid.

Van Zuiden is nog niet aangetreden, of hij doet al van zich spreken. Desgevraagd wil hij de concurrerende restaurantvereniging Alliance Gastronomique best complimenteren met het voornemen om een boekje vol gezonde snacks uit te geven. Maar niet zonder een beetje te kietelen.

‘Wij gaven vorig jaar samen met Princess al een kookboekje uit met healthy recepten. Het is goed om te zien dat de Alliance Gastronomique hier opvolging aan geeft’, aldus een vrolijke Van Zuiden.

‘Ik juich de keuze van de Alliance voor gezonde voeding bij jongeren enorm toe. Het is een thema waar JRE al twee jaar volop aan werkt met de JRE Culibus.’

De Culibus, die begin 2009 moet gaan rijden, gaat bij scholen en andere locaties langs om bij jongeren het gastronomische erfgoed onder de aandacht te brengen. Van Zuiden: ‘We hebben net een nieuwe club opgericht, de Vrienden van de Culibus. Voor 250 euro per jaar kun je de bus ondersteunen. Ik reken op veel nieuwe vrienden.’

Reageer op dit artikel