nieuws

Consumenten besparen op restaurantbezoek

Restaurant

Veel Nederlanders zijn pessimistisch over de financiële toekomst van het gezin en nemen maatregelen om goedkoper te leven en meer geld over te houden. 26 procent van de Nederlanders bezuinigd op vermaak, zoals restaurant- en bioscoopbezoeken.

Consumenten besparen op restaurantbezoek

Dat blijkt uit onderzoek van MarketResponse. De grootste bezuinigingspost bij huisvrouwen en –mannen wordt ingenomen door de dagelijkse boodschappen. Ruim een derde van de consumenten heeft hier de afgelopen drie maanden op bezuinigd.

Daarnaast heeft ruim één op de vijf Nederlanders bezuinigd op de vakantie en op het doen van grote uitgaven zoals meubels en (huishoudelijke) apparaten.

Dit landelijk representatieve onderzoek van MarketResponse is in het derde kwartaal van 2010 uitgevoerd onder 503 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Reageer op dit artikel