nieuws

Coquille wint Mijn Tent is Top

Restaurant

Restaurant Coquille in ’s Hertogenbosch is winnaar geworden van het tv-programma Mijn Tent is Top. In een superspannende tv-finale won het Coquille-koppel Sven en Geertje van Doozo in Leeuwarden. Coquille krijgt met de winst het investeringsbedrag van 300.000 euro kwijtgescholden. Mogelijk was de uitslag al voor de tv-uitzending bekend en hebben duizenden mensen voor niets gebeld of ge-sms’t.

Coquille wint Mijn Tent is Top

In een bijna anderhalf uur durende finale op televisie, waar 826.000 mensen naar keken, reden twee grote, witte limousines richting Leeuwarden en Den Bosch. In één van de limo’s bevond zich juryvoorzitter Herman den Blijker met een cheque van 300.000 euro.

Bellen en sms’en

De limousines vertrokken om 22.00 uur vanaf ‘een plek ergens in Nederland’. Tot die tijd konden tv-kijkers per telefoon stemmen. Ruim een half uur later kwamen de grote auto’s aan in ’s Hertogenbosch en Leeuwarden. Het is onbekend hoe bijvoorbeeld de ‘Friese limo’ in zo’n korte tijd Leeuwarden wist te bereiken. Vanuit Zwolle alleen al bedraagt de reistijd volgens routeplanners 57 minuten. Aannemelijk is dat de uitslag voor de uitzending al bekend was en dat de limousines, met daarin in één wagen Herman den Blijker, eerder zijn gaan rijden.

Vreugde-explosie

Den Blijker parkeerde de auto voor Coquille in ’s Hertogenbosch. Gevolg was een vreugde-explosie bij personeel en vrienden van Coquille. Het Bossche restaurant kreeg 64 procent van de stemmen van de televisiekijkers, tegen 36 procent voor Leeuwarden.

‘Echt super’

In een eerste, korte reactie toonde Geertje haar blijheid. ‘Niet te geloven. Echt super’, schreeuwde ze in de microfoon omringd door juichende simpatisanten. Kort daarvoor vloog het jonge horecakoppel de juryvoorzitter om de nek. Kort voordat Den Blijker uitstapte, meldde chef-kok Sven dat hij voelde dat Den Blijker zich in de limousine zou bevinden.

Zie ook:

Finale Mijn Tent is Top: Den Bosch-Leeuwarden

Reageer op dit artikel