nieuws

Crisis stuwt horecadrukte in Paasweekeinde

Restaurant

Een kwart van de Nederlanders eet in het Paasweekeinde buiten de deur. Een flinke stijging ten opzichte van de 20 procent in de agelopen vijf jaar, aldus Koninklijke Horeca Nederland. ‘Om geld te besparen, gaan Nederlanders op vakantie in eigen land.

Crisis stuwt horecadrukte in Paasweekeinde

De horeca in eigen land maakt zich op voor een uitzonderlijk druk Paasweekeinde. Naar verwachting eet een kwart van de Nederlanders dit jaar buiten de deur, zo laat een zegsman van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten aan het ANP.

Dat is een flinke stijging ten opzichte van de afgelopen vijf jaar, toen gemiddeld één op de vijf Nederlanders koos voor een etentje buiten de deur. Volgens de brancheorganisatie is deze toename te danken aan de financiële crisis. ‘Om geld te besparen, gaan Nederlanders op vakantie in eigen land.’

Hoewel de weersvoorspellingen slecht zijn, lijkt dat een topweekeinde niet in de weg te zitten. ‘Veel mensen hebben al geboekt, dan maakt een beetje regen niet zoveel uit’, aldus de KHN-zegsman.

Met name familierestaurants en eetgelegenheden waar gasten onbeperkt kunnen eten voor een vaste prijs, lijken reden hebben zich voor te bereiden op extra gasten. Ook in de toeristische bestemmingen in het noorden van het land en op de Waddeneilanden wordt extra drukte verwacht.

Reageer op dit artikel