nieuws

CuliAir koopt eigen ballon

Restaurant

Chef Angélique Schmeinck heeft met haar bedrijf CuliAir een eigen ballon gekocht. CuliAir verzorgt unieke diners in de lucht, waarbij de gerechten worden gegaard in de heteluchtballon.

CuliAir koopt eigen ballon

Meesterkok Schmeinck – één van de twee enige vrouwen die deze titel dragen in Nederland – begon vijf jaar geleden met de luchtdiners, maar moest voor elk luchtdiner een ballon huren. Nu werkt ze samen met een freelance ballonpiloot en heeft een eigen heteluchtballon gekocht.

Na zo’n vijftig vaarten heeft CuliAir de voorzieningen optimaal aangepast en de technieken verfijnd. Met een ingenieus katrolsysteem en speciaal ontworpen ovenmanden worden de gerechten naar de nok van de ballon getakeld om daar bij lage temperatuur te garen. Zo fungeert de luchtballon als een enorme heteluchtoven van 9000 kubieke meter.

Vanuit de keukenmand worden de gerechten via een kabelbaantje uitgeserveerd in de dinermand. Die ruime mand is uitgerust met speciale buitenboord tafels.

Schmeinck is naast kok kookboekauteur, van onder andere Swingen in de Keuken en Een Mond vol Kunst, dat werd uitgeroepen tot meest innovatieve kookboek van de wereld door Gourmand World Cook Book Awards. Ze leidde tal van workshops en met haar bedrijf Tast to Taste inspireert ze de professionele foodbranche en de business-to-business-wereld over smaak, innovatie en beleving.

Reageer op dit artikel