nieuws

Culinair jammen met duurzame vis

Restaurant

De Week van de Zee van 16 tot en met 23 mei is gewijd aan duurzame vis. Een groot aantal restaurants in Nederland zal dan een verantwoord visje aan de gasten serveren. Bovendien doen vier restaurants op 18 mei mee aan een kookjamsessie met duurzaam gevangen vis.

Culinair jammen met duurzame vis

Umoja uit Amsterdam, hotel-theater Figi & Slot Zeist uit Zeist, Fifteen in Amsterdam en Te Pas uit Amsterdam hebben duurzame vis hoog in het vaandel staan. Zij zijn de eerste vier Nederlandse restaurants met een certificaat van de Marine Stewardship Council (MSC).

Gasten die op hun menukaart het blauwe MSC-logo zien, weten zeker dat het visje is gevangen in een visserij die gecertificeerd is volgens de strenge milieunormen voor goed beheerde en duurzame vis.

Dat koken met duurzame vis belangrijk is, willen de koks ook uitdragen naar collega-restaurants. De chef van ieder restaurant leert aan twee bevriende chefs een gerecht met duurzame MSC-gecertificeerde vis koken, met de afspraak dat de twee chefs dit gerecht dan weer doorgeven aan twee andere chefs.

De kook-jamsessie vormt daarmee de eerste schakel van een keten om steeds meer chefs in aanraking te laten komen met duurzame vis. De gerechten worden ook in de restaurants geserveerd.

De organisatie van de kook-jamsessie is in handen van MSC, stichting De Noordzee, het Wereld Natuur Fonds, Koninklijke Horeca Nederland en Sligro. MSC is een internationale non-profit organisatie die in 1997 is opgericht om oplossingen voor het probleem van overbevissing te bevorderen.

Reageer op dit artikel