nieuws

Culinair journalist Hans Belterman overleden

Restaurant

Culinair schrijver Hans Belterman is overleden. Belterman schreef diverse kookboeken waarop het 1.400 pagina’s tellende Lekker koken, zo doe je dat. Ook was hij in het verleden horecaondernemer en runde hij restaurants in Groningen en op Ibiza.

Culinair journalist Hans Belterman overleden

Hans Belterman overleed maandag plotseling. Volgens het Noordhollands Dagblad, waarvoor hij culinair medewerker was, wordt Belterman beschouwd als een van de nestors van de culinaire journalistiek in Nederland. De vakkennis deed Belterman op in diverse restaurants in binnen- en buitenland.

Het eerste boek van Belterman verscheen in 1978. De keuken van vandaag ging over de nouvelle cuisine. Wat volgde waren vele tientallen boeken van Koken met de wok tot een boek over barbecueën. Een echte klapper maakte Belterman met het 1.400 pagina tellende Lekker koken, zo doe je dat. Alleen al in ons land werden ruim 300.000 exemplaren van dit boek verkocht.

Hans Belterman is 72 jaar geworden.

Reageer op dit artikel