nieuws

Culinaire samenwerking op Zeeuws eiland

Restaurant

Met de onthulling van een opvallend logo werd het culinaire samenwerkingsverband De Zilte Ronde op Schouwen Duiveland gepresenteerd. Dit logo is aan de Schouwse kant van de Zeelandbrug goed te zien.

Culinaire samenwerking op Zeeuws eiland

Eensgezind en van plan een definitieve stap te zetten naar een vernieuwd culinair Schouwen-Duiveland kregen de leden schildjes uitgereikt door initiatiefnemer Jo Meerdink.

Het doel van de samenwerking is bewoners en bezoekers van het eiland te informeren waar seizoensgebonden Zeeuwse producten verkrijgbaar zijn. Hiertoe behoren onder meer Oosterschelde kreeft, lamsoor, zeekraal, asperges, krab, ansjovis, mosselen, oesters, reebout en op het eiland geproduceerde wijnen.

Restaurateurs, leveranciers en ondersteunende ondernemers kwamen op 16 januari voor het eerst bijeen. ,,Nu, twee maanden verder, staat er een organisatie, zijn de grove lijnen uitgezet en de grootste uitdagingen aangegaan. Diegene die het schildje krijgen uitgereikt mogen zich trots voelen deel uit te maken van De Zilte Ronde. Niet alleen om de garantie die we daarmee afgeven, maar juist ook om de ontspannen wijze waarop vroegere concurrenten elkaar nu weten te vinden ter ondersteuning,’’ aldus Meerdink in zijn welkomstwoord.

,,Schouwen-Duiveland staat weer op de kaart, als het middelpunt van waar het gebeurt. Als eiland waar mensen samenkomen om te vieren, vergaderen en genieten’’.

Reageer op dit artikel