nieuws

Culinaire wedstrijden op VMBO’s

Restaurant

Op 7 en 13 maart vinden los van elkaar twee culinaire wedstrijden voor VMBO-leerlingen plaats in Heemskerk en Eindhoven.

Culinaire wedstrijden op VMBO’s

In Heemskerk nemen op 13 maart zeven Noord-Hollandse scholen deel aan een kook- en serveerwedstrijd op het Kennemer College. De organisatie meldt trots een aantal grote namen aan de wedstrijd verbonden te hebben.

Zo reikt culinair journalist Onno Kleyn de prijzen uit, en worden de leerlingen beoordeeld door onder meer Timo Munts, chefkok van Merlet in Schoorl en Peter Bruins, maître van De Bokkedoorns in Overveen.

Nieuw leven

In Eindhoven is op De Rooi Pannen een oude wedstrijd nieuw leven in geblazen. Voor het laatst werd daar in 2000 een kook- en serveerwedstrijd gehouden. Op 7 maart doen deelnemers van verschillende VMBO-scholen uit heel Nederland mee, waarmee de organisatie zegt een mini-NK te hebben.

Ook hier werken grote namen aan de wedstrijd mee, waaronder chefkoks Soenil Bahadoer van De Lindenhof en Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve.

Reageer op dit artikel