Da Vinci viert derde lustrum

Da Vinci viert derde lustrum

Restaurant Da Vinci in Maasbracht viert dit jaar haar vijftienjarig bestaan. Ter ere van dat jubileum hield Da Vinci een bijzondere proeverij, waarbij chef-kok Margot Reuten een menu kookte bij de wijnen van Château Margaux, waar de proeverij om draaide.

Het was voor het eerst in veertig jaar dat Margaux een proeverij in Nederland hield, en directeur Paul Pontallier van het Franse wijnhuis was er speciaal voor naar Limburg gekomen.

Bij de proeverij was een select gezelschap aanwezig, waaronder Cees Helder, Toine Hermsen, Maartje Boudeling en Jacob Jan Boerma.

Reuten begon Da Vinci samen met Petro Kools in 1993. In 1999 werd hun restaurant beloond met de eerste Michelin-ster, en eind 2007 kregen ze een espoir voor de tweede ster. Ter ere van het tienjarig bestaangaven Reuten en Kools in 2003 het boek ‘Proeven van Bekwaamheid’ uit.

Voor dit jubileum komt er geen boek, maar de gasten van Da Vinci kunnen wel genieten van een vijfgangen jubileummenu.