nieuws

Da Vinci wil Mertens en Van de Bunt aan tafel

Restaurant

Gastheer Petro Kools van Da Vinci in Maasbracht biedt Emmanuel Mertens en Paul van de Bunt een lunch aan om zo het conflict tussen de twee op te lossen. Kools vindt dat de kemphanen hun strijd niet via de media moeten uitvechten.

Da Vinci wil Mertens en Van de Bunt aan tafel

‘Dit is niet goed voor het imago van de branche. Voor beiden heb ik respect, maar gebruik de media niet om een conflict uit te vechten’, aldus SVH Meestergastheer Kools.

Kools biedt Van de Bunt, eigenaar van tweesterrenrestaurant De Leuf in Ubachsberg, en Mertens een lunch aan in zijn tweesterrenrestaurant Da Vinci. ‘Neem beiden een lekkere fles topwijn mee dan bieden Margo (Margo Reuten, red.) en ik jullie een heerlijke lunch aan. In een goede ambiance spreek je zo’n conflict beter uit’.

Kools stelt dat het belangrijk is dat mensen van elkaar leren en dat conflicten altijd op te lossen zijn. ‘Ik heb ze niet gesproken, maar heb voor beiden respect. Maar zoals het nu gaat met alle uitingen in de media, is niet goed voor het imago van de branche.’

Aanleiding voor het conflict is een interview van Mertens in Bouillon Magazine. Daarin adviseerde Mertens dat Van de Bunt beter bij Rank Xerox kan gaan werken. Volgens Mertens zou Van de Bunt veel gerechten van buitenlandse topchefs kopiëren.

Van de Bunt liet deze week in een open brief weten niet gediend te zijn van de opmerking van Mertens en omschreef hem als ‘ernstig beschadigd’ en ‘aangeschoten wild’. Van de Bunt wees daarbij op enkele faillissementen van Mertens.

Reageer op dit artikel