nieuws

De Bloemenbeek ‘onmeunig trots’ op Michelinster

Restaurant

Directeur Raymond Strikker van De Bloemenbeek in De Lutte is ‘onmeunig’ trots op zijn team. De Michelin-ster komt voor het Twentse bedrijf onverwacht.

De Bloemenbeek ‘onmeunig trots’ op Michelinster

In de 23 jaar dat Strikker directeur is, heeft hij dit nog nooit meegemaakt. ‘Helemaal geweldig. Ik kom hier net binnen vanuit Zuid-Afrika waar ik bij een hotel was waar ik commissaris ben. Ik wist van niks. Alles loopt vast: het tweetdeck, mijn mobiel en de telefoon gaat voortdurend.’ De hoteldirecteur is buiten adem van opwinding als Misset Horeca hem spreekt. ‘We hebben nooit de ambitie gehad voor een ster. We koken voor de gast. We hebben al jarenlang een trouwe schare vaste gasten die in ons gelooft en een goed, eigen opgeleid team.’

Een feestje bouwen, dat stellen ze nog even uit bij De Bloemenbeek want de hoofdrolspelers zijn op het moment dat het sterrennieuws bekend wordt, niet in De Lutte. ‘Ik heb onze Meesterkok Michel van Riswijk net uit bed gebeld en onze chef de cuisine Lars van Galen is in Parijs voor de finale van Prix Taittinger.’ Van Galen won eerder dit jaar De Gouden Koksmuts.

Strikker hoopt dat de ster een opsteker is voor Twente. ‘Er is veel kwaliteit hier en Twente is een ondergewaardeerd gebied.’

Reageer op dit artikel