nieuws

De Burgemeester: ‘het bloed kruipt waar het niet gaan kan

Restaurant

Bernard Teesink, eigenaar en gastheer van het nieuwe sterrestaurant De Burgemeester in Linschoten staat te trillen op zijn benen van het Michelinnieuws. ‘Ik wist niet dat we al zo ver waren. Ik had het wel gehoopt, maar niet verwacht. Het is fantastisch nieuws.

De Burgemeester: ‘het bloed kruipt waar het niet gaan kan

Van gasten hoorde hij wel eens dat hij een Michelinster verdient. ‘Maar gasten vinden dat al snel. Toch ben je zelf ook wel eens onderweg, eet je hier en daar, en weet je: dat kan ik ook.’

De Burgermeester bestaat al zestien jaar. Gestart als laagdrempelig middenklasse restaurant, kroop het bloed volgens Teesink al gauw waar het niet gaan kan. ‘De laatste twee tot drie jaar zijn komen we op een steeds hoger niveau.’

Teesink durft niet te zeggen wat de impact van deze ster is, maar dat het wat uitwerkt, weet hij zeker. ‘In het kleine dorp Linschoten ben je een goed restaurant. Maar nu ben je een sterrenrestaurant en dat maakt toch wel verschil.’

Zelf is Teesink de gastheer, niet de kok. ‘Ik maak de flessen open’, zegt hij met een lach. Hij is ontzettend trots op zijn team. ‘Dit is voor ons de langverwachte beloning voor wat we doen. Het is fantastisch voor mijn mensen. Ik had net iemand huilend aan de telefoon. Die jongens werken daarvoor.’

De chef-kok van De Burgermeester is Marcel Hayes.

Overzichten Michelinsterren:

Reageer op dit artikel