nieuws

De Hoefslag dondert uit Lekker Top-100

Restaurant

Restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin behoort niet meer tot de beste honderd restaurants van Nederland. De befaamde eetgelegenheid, afgelopen zomer regelmatig in het nieuws na chaos en vertrek van personeel, is één van de veertien verdwenen restaurants uit de ranglijst.

De Hoefslag dondert uit Lekker Top-100

Vorig jaar stond De Hoefslag nog op plaats 46. Afgelopen zomer kwam het restaurant regelmatig in het nieuws na een overname door Johan Neppelenbroek. Daarop vertrokken diverse sleutelspelers van het restaurant waaronder topkok Andres Delpeut.

De hoogste genoteerde ‘verdwijner’ is Chatillon in Noorwijk. Het restaurant stuurde Pascal Jalhaij naar huis en werd omgeturnd in een private dinning room. Op nummer twee in de ‘niet meer opgenomen ranglijst’ zien we restaurant Idylle in Zweeloo. Eigenaar Joop Zwiep toverde het toprestaurant om in een kookstudio.

Verder verdwenen ondermeer de volgende restaurants uit de lijst: Lai Sin’s in Driebergen (vorig jaar nog op plaats 56), La Mangerie in Venlo (62), Koriander in Drachten (83), De Beukenhorst in Winterswijk (86) en De Hoop op d’Swarte Walvis in Zaandam (88).

Meer nieuwsberichten over Lekker:

Ranglijsten van Lekker 2008

Reageer op dit artikel