nieuws

De Jager opent Gildenacademie

Restaurant

Met het sabreren van een magnum champagne heeft Hajé de Jager, voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland (KHN), op 30 september de Gildenacademie feestelijk geopend. De Jager nam de plek in van minister Plasterk van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap die verhinderd was vanwege het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

De Jager opent Gildenacademie

De lancering van de academie vond plaats in Cinemec in Ede onder toeziend oog van zo’n tachtig aanwezigen. De Gildenacademie is een initiatief van het Gastvrijheidsgilde en het Koksgilde.

Doel is het op peil houden van de kennis van mensen in de bediening en keuken uit de horeca, zorg en catering. Daartoe organiseert de academie workshops, colleges en masterclasses.

De eerste scholing is op 20 oktober en is bedoeld voor chef-koks. Meesterkok Paul Fagel geeft deze masterclass. Thema is vis en sauzen. Voor gastheren en –vrouwen is er op 28 oktober een mastreclass wijn-spijs door Halil Asar en Eric van Loo van Parkheuvel in Rotterdam.

Ook voor november staan er verschillende scholingen gepland. De kosten voor deelname bedragen tussen de 25 en 50 euro voor leden van de beide gildes. Niet-leden betalen het dubbele.

Reageer op dit artikel