nieuws

De Kas in Amsterdam Duurzaamste Restaurant GaultMillau 2012

Restaurant

Restaurant en kwekerij De Kas in Amsterdam heeft in GaultMillau 2012 de award voor Duurzaamste Restaurant gewonnen. Voor Ronald Kunes, die de prijs maandag in het Afas Circustheater in Scheveningen in ontvangst nam, een fantastisch moment. ‘Een erkenning voor een stap, die mijn werkgever Gert Jan Hageman tien jaar geleden al durfde te nemen.

De Kas in Amsterdam Duurzaamste Restaurant GaultMillau 2012

‘Een willekeurige menukaart met alleen producten uit de regio’, zo begon het oordeel van de inspecteurs. ‘Biologisch of met een viskeurmerk. Iedere dag één menu, met die producten die voorradig zijn.’

Op een weblog schrijft de eigenaar over zijn eigen kwekerij met duurzame producten en zijn omscholing van boer naar kok. ‘Duurzaamheid is nu een hype, voor ons was het tien jaar geleden al iets vanzelfsprekends. Gert Jan is daarin een visionair en hij heeft het gewoon gedaan. We blijven dicht bij de basis en zien de natuur als een belangrijk element van onze menu’s.’

De Kas heeft 13 punten in de GaultMillau-gids van 2012.

Meer over GaultMillau 2012:

Reageer op dit artikel