nieuws

De Kromme Watergang in 3D

Restaurant

Restaurant De Kromme Watergang is in de ban van driedimensionaal. Het Zeeuwse toprestaurant gaat foto’s en 3d-brilletjes geven aan goede relaties.

De Kromme Watergang in 3D

Topchef Edwin Vinke is reuze enthousiast over het resultaat. ‘We hebben een paar foto’s van gerechten gemaakt en je weet niet wat je ziet. Je kijkt als het ware helemaal het gerecht in, het lijkt net of je het zo kunt oppakken. Verder zijn er nog wat foto’s van ons pand en van de keuken, alles in 3D.’

De foto’s en een 3D-bril worden gegeven als relatiegeschenk aan goede gasten. ‘In eerste instantie hebben we duizend brilletjes en foto’s besteld. We hopen vanaf volgende maand te starten met onze 3D-geschenken’.

De Kromme Watergang

Het maken van een foto van een gerecht voor 3D is volgens Vinke heel eenvoudig. Anders is dat in een omgeving van bewegende beelden. ‘Je moet namelijk twee foto’s maken waarbij de tweede foto van dichtbij wordt genomen. Alles moet dan wel hetzelfde zijn. Zo moesten alle koks in de keuken heel stil blijven staan voor de twee foto’s. Dat viel niet mee’.

Gasten van De Kromme Watergang die het geschenk meekrijgen, kunnen thuis onder meer kijken naar een gerecht met krab en komkommer en een gerecht met makreel en rode biet.

Vinke zegt geïnspireerd te zijn door de filmwereld. ‘Ik keek naar Avatar en zag direct mogelijkheden. In de filmwereld is 3D heel normaal. In de fotowereld staat het nog in de kinderschoenen. We denken er ook aan om hier iets mee te doen in een nieuwe boek’.

Reageer op dit artikel