nieuws

De Leuf kondigt bijzondere samenwerking aan

Restaurant

Tweesterrenrestaurant De Leuf in Ubachsberg gaat een bijzondere samenwerking aan met Café Sjiek in Maastricht. Enkele malen per jaar wisselen de eigenaren van keuken en bieden ze onder de noemer ‘het beloofde land’ in speciale menu’s vooral streekproducten aan uit Zuid-Limburg.

De Leuf kondigt bijzondere samenwerking aan

Geïnspireerd door elkaars vakmanschap, de overeenkomsten, tegenstellingen, eigenzinnigheid en gemeenschappelijkheid gaan Paul en Sandra van de Bunt van De Leuf en samenwerking aan met Robin en Yvonne Berben van Café Sjiek in Maastricht.

Ieder seizoen bezoeken de bevriende horecakoppels elkaar. Daarbij kunnen gasten aanschuiven voor speciale menu’s. ‘Robin gaat met zijn mensen op avontuur in De Leuf, Paul zet zijn beste beentje voor in de keuken van Café Sjiek. Een nieuwe interpretatie van streekgerechten van collega’s onderling’, zo staat in de brochure van Het Beloofde Land te lezen.

De eerste avond is op 26 januari. Dan kookt het team van Sjiek in De Leuf. Op 17 april verzorgt De Leuf een menu in Sjiek. De datum van de derde en vierde ontmoeting blijft nog geheim ‘maar het zou gezamenlijk geiten melken kunnen zijn op een Limburgse geitenkaasboerderij in combinatie met een buffet, of druiven plukken op een Limburgs wijnkasteel met een barbecue’.

Daarnaast zal er gedurende heel 2011 een signatuurgerecht van Van de Bunt op de kaart van Sjiek staan, en zal een van de amuses die De Leuf volgend jaar serveert een Sjieke amuse worden.

Reageer op dit artikel