nieuws

De Librije getroffen door brand

Restaurant

Jonnie Boer heeft de brand in zijn restaurant donderdagochtend met gevaar voor eigen leven eigenhandig geblust, nog voordat de brandweer arriveerde. Desondanks was d e ravage groot. Vanwege rook- en roetschade is het volledige driesterrenrestaurant leeggeruimd. Alle voorraden zijn bij het vuilnis gezet.

De Librije getroffen door brand

Vanwege rook- en roetschade is het volledige driesterrenrestaurant leeggeruimd. Alle voorraden zijn bij het vuilnis gezet.

Volgens Boer is de brand ontstaan doordat een bak hete olie tegen een inductieplaat stond die niet helemaal uit was. Volgens Thérèse Boer beloopt de schade rond de tachtigduizend euro. Thérèse: ‘We werden rond half vier wakker gebeld: brandalarm. Gebeurt wel vaker, dus nog maar even wachten, dachten we. Maar toen kregen we meteen weer telefoon. Jonnie is als een gek naar de zaak gerend. In het restaurant stond het al vol met rook.’

Met jas voor de mond blussen

‘Hij is met een brandblusser naar de keuken gegaan die ook vol met rook stond. Hij kon niets zien maar hij is met een jas voor zijn mond toch naar binnen gegaan en heeft het grootste deel kunnen blussen. Als hij dat niet gedaan had was DeLibrije er nu waarschijnlijk niet meer geweest. Gelukkig is Jonnie nooit echt bang bij dit soort dingen. Ik moet er niet aan denken wat er was gebeurd als we de telefoon niet hadden gehoord, aldus Thérèse.

Schoonmaken met tandenborstel

Donderdag zijn restaurant en keuken met man en macht schoongepoetst en bevoorraad, zodat er donderdagavond alweer gasten terecht konden. Boer: ‘Een enorme klus, het roet zat echt overal. Er stond een mannetje met een soort tandenborstel de kroonluchter te poetsen. Al het glaswerk is vies, de gordijnen moeten gestoomd, het was een grote bende. Gelukkig hebben onze leveranciers meteen bijgesprongen. De visboer uit Rotterdam is bijvoorbeeld meteen in zijn auto gestapt om nieuwe vis te brengen. Echt geweldig.’

Reageer op dit artikel