nieuws

De Ruggestee herrezen uit de as

Restaurant

Anderhalf jaar na een verwoestende brand is restaurant De Ruggestee in Hoenderloo weer open. Bij de opening van het restaurant waren ook brandweermannen aanwezig die De Ruggestee in vlammen zagen opgaan.

De Ruggestee herrezen uit de as

De opening van het restaurant zou aanvankelijk worden verricht door burgemeester Fred de Graaf van Apeldoorn. Maar vanwege de gebeurtenissen op Koninginnedag zag hij af van de feestelijke opening. Eigenaar Kees van Meerten van De Ruggestee toonde begrip hiervoor.

Van Meerten blikte tijdens de opening terug op de fatale dag in december 2007 met een hoofdrol voor brandweermannen. ‘Tot in de vroege uurtjes zijn ze in die koude nacht voor ons in touw geweest en daar zetten wij ze voor in het zonnetje’, aldus Van Meerten in De Stentor.

Verder stelde Van Meerten dat met de heropening van De Ruggestee een einde is gekomen aan een periode van ‘zestien fysiek en geestelijk zware maanden’. De Ruggestee biedt plaats voor zeventig restaurantgasten. Daarnaast beschikt het bedrijf over zes bowlingbanen en een pub voor vijftig personen.

Reageer op dit artikel