nieuws

De Stenen Tafel koopt vastgoed

Restaurant

Chef-kok Raymond Prinsen en gastvrouw Gea Meppelink van restaurant De Stenen Tafel in Borculo hebben het watermolencomplex waarin hun restaurant huisvest gekocht. Daarmee blijft het met één Michelinster bekroonde restaurant behouden voor Borculo.

De Stenen Tafel koopt vastgoed

Eind december vindt de overdracht plaats. Over het aankoopbedrag wil Prinsen geen mededelingen te doen.

Prinsen en Meppelink zijn lang bezig geweest met de gemeente om het pand te kopen. Door financiële zorgen bij de gemeente Berkelland, waarbij gemeentelijke eigendommen van de hand worden gedaan, ontstond plotseling de mogelijkheid het watermolencomplex te kopen.

‘Dit gemeentebestuur heeft duidelijk een minder emotionele band met het complex dan zijn voorgangers (van voor de gemeentelijke herindeling, red.). Voor de gemeente is het een hoopje stenen. Voor ons is het van levensbelang. Al onze investeringen zitten erin. We hoeven ons nu niet meer druk te maken over een toekomst buiten Borculo’, aldus Prinsen in De Gelderlander.

Met de laatste opmerking maakt Prinsen duidelijk overwogen te hebben Borculo te verlaten en te verkassen naar een andere plaats. Met de aanschaf van het pand is daar nu geen sprake meer van. Prinsen en Meppelink nemen de molen met de bewegende delen en het terras over. De waterweg en de sluis blijven in het bezig van de gemeente.

Reageer op dit artikel