nieuws

De Wijnacademie gaat Magister Vini doen

Restaurant

De Wijnacademie neemt in juni het begeleidingstraject voor Magister Vini – het hoogst haalbare professionele wijndiploma in Nederland – over van het Productschap Wijn.

De Wijnacademie gaat Magister Vini doen

In juni gaat een groep van 13 deelnemers van start die in twee jaar tijd 12 keer bij elkaar zullen komen. Het ochtendprogramma wordt begeleid door docent van De Wijnacademie Frank Jacobs en de colleges in de middag worden ingevuld door wijnexperts op diverse vakgebieden zoals oenologie, in- en verkoop van wijn, marketing en wetgeving.

Bij het vinologenexamen gaat het vooral om feiten en het benoemen van wijnen naar herkomst. Degene die de titel Magister Vini mag dragen, heeft aangetoond alle bedrijfseconomische aspecten van een internationaal opererend bedrijf in de wijnsector te beheersen.

Op dit moment telt Nederland drie Magister Vini: Tjitske Brouwer, Ron Andes en Lars Daniëls.

Het examen (niveau SWEN 4) is specifiek toegespitst op de Nederlandse wijnmarkt en vereist dus ook kennis van deze markt, de distributie, verkoop en marketing. Magister Vini is een initiatief van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren en het Productschap Wijn.

Reageer op dit artikel