nieuws

De Zwethheul wint Roussillon Dessert Trophy

Restaurant

Het team van tweesterrenrestaurant De Zwethheul in Schipluiden heeft de Roussillon Dessert Trophy 2010 gewonnen. De winnaars uit de stal van topkok Mario Ridder vertegenwoordigen ons land tijdens de internationale finale in Frankrijk begin volgend jaar.

De Zwethheul wint Roussillon Dessert Trophy

De Zwethheul rekende vrijdag in de finale af met het ROC Nova Collega, Grand Hotel Opduin en restaurant De Gieser Wildeman. De wedstrijd werd gehouden in de Kunsthal in Rotterdam.

Wetsteijn en Pechler maakten indruk met hun dessert van citroen met geuren en smaken van verveine en feijoa. Hierbij schonken ze de Muscat de Rivesaltes 2007 van Domaine Pouderoux.

Het winnende team van De Zwethheul vertegenwoordigt ons land begin volgend bij de internationale finale in het Franse Perpignan. De opdracht waarmee De Zwethheul succes behaalde was om de beste match te maken van een Vin Doux Naturel uit de Roussillon en een dessert waarin citrus verwerkt is.

Reageer op dit artikel