nieuws

Debat bij kookboek Oliver verplaatst

Restaurant

Het politieke debat rond de presentatie van het nieuwe kookboek van de Britse tv-kok Jamie Oliver wordt wegens omstandigheden verplaatst van donderdag 12 naar woensdag 11 oktober om 11.30 uur.

Debat bij kookboek Oliver verplaatst

Het gaat over jeugdwerkloosheid, overgewicht en het beschikbaar maken van gezonde voeding. De fractievoorzitters van de CDA, PvdA, GroenLinks en D66 uit de Tweede Kamer doen mee. Het zijn onderwerpen die onder anderen Jamie Oliver wereldwijd op de kaart zette.

Naast zijn presentatie als tv-kok is Oliver ook politiek geëngageerd. Zo opende hij restaurant Fifteen waarmee hij kansarme jongeren weer werk bood op de arbeidsmarkt. Hij kreeg geld los bij premier Blair om Britse schoolkinderen gezonde voeding te kunnen voorschotelen en zorgde met zijn kookboeken voor meer gezond eten op de eettafels.

Na een kort debat gaan de politici de strijd met elkaar aan in de keuken, een zogeheten ‘battle in the kitchen’. Aan de hand van Jamies instructies worden de vaardigheden van de politci getest. De besloten bijeenkomst wordt gehouden in restaurant Fifteen.

Zie ook:

Jamie Oliver is Chef of the Decade

Reageer op dit artikel