nieuws

Deel Soho geëvacueerd om Nam Prik Pao

Restaurant

De lucht van aangebrande peper werd in Londen door de politie verward met een chemische aanval door terroristen. Een deel van de drukke toeristenwijk Soho werd ervoor geëvacueerd.

Deel Soho geëvacueerd om Nam Prik Pao

De scherpe lucht veroorzaakte hevig tranende ogen, waardoor de Londense politie vermoedde dat het om een aanval met een traangas-achtige stof ging.

Na onderzoek bleek dat de lucht afkomstig was uit de keuken van een Thais restaurant, waar een grote pan gedroogde pepertjes stond aan te branden. De gebakken pepers waren bedoeld als basis voor het Thaise rode curry-gerecht Nam Prik Pao – garnalen met rode peper, schrijft De Telegraaf.

Na melding bij de politie rukte die met groot materieel en speciale pakken uit. Uit voorzorg werden drie straten in de wijk Soho afgezet, en alle bewoners uit hun huizen gehaald.

Het personeel van het Thaise restaurant reageerde verbaasd. ‘Ik was bezig een pikante dip te maken met extra hete pepers. Die horen verbrand te ruiken’, zegt de chef-kok van het restaurant.

Hij kan zich voorstellen dat niet-Thai de geur niet herkennen als eten, maar het ruikt volgens hem niet naar chemicaliën.

Reageer op dit artikel