nieuws

Deltion College start Jamie-achtige zaak

Restaurant

Het Deltion College in Zwolle wil een café-restaurant naar het model van de Britse topkok Jamie Oliver starten. Het opleidingscentrum wil een boeiende leer- en werkomgeving creëren voor ‘bijna schooluitvallers’.

Deltion College start Jamie-achtige zaak

De regionale krant De Stentor meldt dat het Deltion College op een creatieve wijze ervoor zorgt dat risicojongeren, die vroegtijdig de school verlaten, worden gemotiveerd tot scholing en werk.

‘We willen de aanval op de uitval inzetten’, zegt Nico Uppelschoten, lid van het college van bestuur van Deltion in De Stentor. Het opleidingscentrum zoekt momenteel naar een geschikt pand. Ze zegt dat een horecaondernemer een goede locatie heeft ingepikt.

De bedoeling is dat vijftien jongeren onder begeleiding van docenten en extra begeleiders vanuit de sector welzijn hun horecadiploma halen. Het project heeft de naam ‘Start to Eat’ gekregen en wordt gedragen door Deltion en de gemeente. Zwolle start drie maal 60.000 euro beschikbaar voor het project.

Reageer op dit artikel