nieuws

Deltion Zwolle aan de slag met Jamie Oliver

Restaurant

Het Zwolse Deltion College gaat komend schooljaar aan de slag met het gedachtegoed van Jamie Oliver. Leerlingen van de mbo-horecaopleiding kunnen naast hun diploma een Jamie Oliver Award behalen.

Deltion Zwolle aan de slag met Jamie Oliver

Dat meldt de Stentor. De Britse topkok heeft een formule ontwikkeld waarmee scholen op de Jamie Oliver-manier kooklessen kunnen aanbieden. Enkele Engelse onderwijsinstellingen doen dat al, het Deltion College is naar eigen zeggen de eerste in de Benelux die werkt met de formule van ‘Jamies Home Cooking Skills’.

Jamie Oliver propageert simpele, verse, goedkope en gezonde voeding en strijdt tegen het gebruik van junkfood in restaurants op Britse scholen. Dat komt terug in zijn boeken, tv-programma’s en cursussen.

Deltion kan er volgens het artikel aan meedoen, omdat het een internationale horecaopleiding heeft die voldoet aan de eisen van de Engelse examenorganisatie Edexcel. De formule wordt niet alleen doorgevoerd in de lessen, maar ook in de leerbedrijven (zoals het restaurant) in het complex.

Reageer op dit artikel