nieuws

Den Blijker genomineerd voor sigarenprijs

Restaurant

Chef-kok Herman den Blijker is genomineerd voor de Grand Gala du Cigare, zeg maar de meest opvallende sigarenroker van het land. De Rotterdamse topkok bindt de strijd aan met de acteurs Thijs Römer en Peter Lusse.

De genomineerden werden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Bell’agio, het strandpaviljoen van Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. De Grand Gala du Cigaro wordt voor de tiende maal gehouden. Op donderdag 27 oktober maakt de organisatie de winnaar bekend.

Den Blijker verscheen de laatste tijd regelmatig op de beeldbuis met zijn programma ‘Herrie in de Keuken’. Hierin is de eigenaar van de restaurants Engel, Groot Paardenburg en Zeezout onafscheidelijk met een sigaar. ‘Ik ben dol op Cubanen’, zo laat Den Blijker weten in De Telegraaf. ‘De longfillers van Hajenius zijn ook prima in orde. Maar misschien mag ik dat niet hardop zeggen.’

Vorig jaar ging de Grand Gala du Cigare naar acteur Bastiaan Ragas. In 2003 ging politicus Robin Linschoten aan de haal met de prijs. Robert Kranenborg, Hans Wiegel, Jan des Bouvrie en wijlen Pim Fontuin zijn eveneens toegetreden tot sigarenclub.

Reageer op dit artikel