nieuws

Den Blijker kiest kok uit 700 kandidaten

Restaurant

Voor het nieuwe tv-programma van Herman den Blijker, Herman zoekt Chef, hebben zich ruim 700 kandidaten gemeld. Den Blijker zoekt in het programma een chef-kok voor zijn nieuwe restaurant in Amsterdam.

Den Blijker kiest kok uit 700 kandidaten

Dat zegt Bas Boelinger van restaurant Chef’z in Waalwijk. De 32-jarige Boelinger is één van de negen geselecteerde koks uit een aanbod van ruim 700 kandidaten. ‘We zijn nu al twee weken met opnames bezig. Elke dag. En dat gaat nog acht weken duren’, verklapt Boelinger in het Brabants Dagblad.

Boelinger zegt tevreden te zijn over de opnames. ‘Meestal rijd ik ’s morgens om zeven uur weg en kom pas laat in de avond thuis. Elke dag doen we iets anders, niet alleen koken. Het kan ook inkopen zijn, of omgaan met gasten. Herman is er altijd bij. Hij is een geschikte kerel. Echt zo’n Rotterdammer die er geen doekjes om windt’.

De tv-uitzendingen beginnen op 11 april en zijn wekelijks om 21.30 uur te zien bij RTL5. Wanneer RTL de eerst aflevering uitzendt, zijn de opnames nog bezig en is dus nog niet bekend wie de afvalrace wint. De bedoeling is dat de winnaar de nieuwe chef-kok wordt van de nieuwe eetgelegenheid in Amsterdam. Den Blijker en compagnon David Crouwel starten een restaurant in de Utrechtsestraat in het pand waar tot voor kort restaurant KLAS was gevestigd.

Reageer op dit artikel