nieuws

‘Den Blijker sloeg Van Wolde

Restaurant

Herman den Blijker heeft topchef Hans van Wolde in zijn tijd als hulp van Den Blijker regelmatig een tik verkocht in de restaurantkeuken. ‘Dat ging er niet altijd zachtzinnig aan toe’.

‘Den Blijker sloeg Van Wolde

Dat zegt John Verkroost, de stiefvader van Van Wolde in een interview in De Gelderlander. ‘Hans kreeg wel eens een tik van Herman. Dat ging er niet altijd zachtzinnig aan toe. Maar die twee klikten goed’, aldus Verkroost.

Van Wolde kwam in 1988 in Taverne d’Ouwe Haven in Vlaardingen onder de vleugels van de zeven jaar ouder Herman den Blijker. Het klikte meteen tussen de twee Rotterdammers.

‘Ik heb onwijs met hem gelachen’, zegt Den Blijker. ‘Hij was ontzettend gedreven en ik ook. We hebben regelmatig flink tegen elkaar lopen beuken in dat kleine keukentje. Het klikte gewoon er goed met ham. Hans is een fijn mens, lekker om tegen te lullen.’

Volgens Den Blijker moeten mensen niet raar opkijken wanneer Van Wolde en Den Blijker op den duur nog eens gezamenlijk een zaak runnen. ‘Hij en ik hebben in Vlaardingen afgesproken dat we ooit samen iets zouden beginnen. Dat is er tot nu toe niet van gekomen. Maar ik hoop dat het nog eens gebeurt. Dat gaat echt een wereldtent worden. Ik zou er morgen al mee willen beginnen.’

Reageer op dit artikel