nieuws

‘Derde Michelinster in Nederland

Restaurant

Nederland krijgt er weer een driesterrenrestaurant bij. Dat voorspelt Ted Janssen, voorzitter van de eliteclub Les Patrons Cuisiniers. ‘Enkele jonge restaurateurs worden opgewaardeerd naar twee of zelfs drie sterren’.

‘Derde Michelinster in Nederland

Janssen doet zijn uitspraak in De Telegraaf, anderhalve maand voor het verschijnen van de nieuwe Michelingids. Die komt eind november uit en ligt begin december in de winkel. Dit jaar wordt voor het eerst de Benelux-gids opgesplitst in een Michelingids voor Nederland en een gids voor België en Luxemburg.

De voorman van Les Patrons Cuisiniers verwacht een gulle Michelin dit jaar. ‘Het aantal Michelinsterren in ons land neemt toe. Enkele jonge restaurateurs worden opgewaardeerd naar twee of zelfs drie sterren’, aldus Janssen, die verwacht dat België ‘klappen krijgt’.

De gids ziet er dit jaar anders uit dan voorgaande jaren, zo weet Janssen. ‘De nieuwe gids heeft een slappe kaft en bevat meer informatie over de horecazaken zelf en over de plaatsen waarin ze gevestigd zijn. De gids is op dezelfde leest geschoeid als die van New York en zal volgend jaar ook recepten van restaurants bevatten.’

Ons land telt op dit moment drie restaurants met drie sterren: restaurant Parkheuvel in Rotterdam, De Librije in Zwolle en Oud Sluis in Sluis. Aangenomen wordt dat Parkheuvel een derde ster verlies nu Cees Helder zijn zaak heeft verkocht aan Erik van Loo. Van Loo ‘stond’ bij restaurant De Zwethheul op twee sterren.

Zie ook:

Les Patrons wil Van Loo als nieuw lid

Tip (1):

Uitgebreid dossier over de Michelinsterren

Tip (2):

Wilt u direct na de lancering van de nieuwe gids weten wie de derde ster heeft gekregen? Neem dan een abonnement op onze Horecanieuwsbrief. Wij informeren u meteen over alle mutatie in de nieuwe gids.

Reageer op dit artikel